Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2597 Linda og Trygve Syslag - Restaurering av vernemur på løe ved Ivartunet

fikk på styremøte 25. august 2015 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til restaurering av vernemur på løe ved Ivartunet.

Linda og Trygve Syslag er eiere av et sammenbygd anlegg med to laftestuer og driftsbygning på Hopland. Anlegget er datert 1734 /1850, og er et godt eksempel på gamle sammenbygde konstruksjoner i Hordaland.

Hele vestveggen på driftsbygningen er tørrmurt, trolig av stein fra området. Denne muren er sterkt skadet og trenger omfattende reparasjoner snarest. Dette er et svært viktig byggverk å ta vare på, både for bygda, for kommunen og for den nasjonale kulturminnearven.

Målet med prosjektet er å redde kulturminnet for framtiden, også med framtidig bruk som landbruksbygning. På sikt håper man å kunne benytte bygningen som visningsobjekt sammen med alle de andre kulturskattene som finnes på eiendommen og kunne invitere til kulturvandringer for skoler og andre kulturinteresserte.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss