Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2595 Sjøråk kystkulturforening - Istandsetting av MS Brannflu

fikk på styremøte 25. august 2015 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til istandsetting av MS Brannflu

Da MS Brannflu ble tatt ut av fiskeri i 2008, ble det dannet en kystkulturforening; Sjøråk, som fikk overta båten kostnadsfritt. Det har blitt gjort en del nødvendig vedlikehold. Det er nå blitt åpnet opp for at fartøy som Brannflu kan få drive med inntektsbringende aktivitet, da den har fått status som fredet av Riksantikvaren.

Båten har stor lokalhistorisk verdi. Den har tilhørt Røvær i 40 år og har drevet kystfiske; reker, industritråling, håbrann, makrellstørje, torskefiske, makrelldriving mm.

For at båten skal fylle gjeldende krav for begrenset passasjersertifikat må den oppgraderes og settes i stand. Heldigvis for Sjøråk har vi folk som kan gå med båten og som har tid og lyst til dette. Mange av ungdommene på Røvær har gått sjøveien og kan delta på aktiviteter som fisketurer og turer knyttet til opplæring (Røvær leirskole og Redningsselskapets årlige sommerleir for båtførerprøven).

Det er et ønske om å få båten i stand raskt. Pr. i dag finnes det ingen båter som tilbyr fisketurer på havet i denne regionen.

I tillegg trengs gjennomgang av det elektriske anlegget og gjennomgang av maskinstatus.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss