Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2570 Silje Lunden Gotehus - Restaurering av hovedbygning på Birkedal

fikk på styremøte 25. august 2015 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til restaurering av hovedbygningen på Birkedal - Trinn 1.

Opprinnelig var Birkedal en gard, som siden ble delt i to; Austigard og Vestigard.

Hovedbygningen som er SEFRAK-registrert, er bygget i ca. 1880 med flere bygninger bl.a. et gammel og et nytt uthus.

Bygget har fått tilbygg etter 1880. Huset står på solide steinmurer. På taket ligger det gamle brente teglstein med takrenner i sink. Tilbygget har sementstein.

Bygget har 2 piper, men den ene pipa er tatt ned over tak. Huset er godt vedlikeholdt, men ny gårdeier ønsker nå å ta vare på de gamle bygningsdelene og mulig tilbakestille huset ved å fjerne overbygg som er kommet på gjennom årene.

Søknaden tar for seg 1 trinn - Restaurere gamle vinduer, utvendig tak og de to teglsteinspipene.

Huseier ønsker å restaurere alle de gamle vinduene og varevinduene. De gamle vinduene restaureres ved at alle glassene merkes og tas forsiktig ut. Treverket som evt. er råteskadet i rammene repareres ved at det spunses inn nytt trevirke. Det er viktig at man bytter ut minst mulig.

Når det gjelder taket tas den gamle teglen forsiktig ned. Taket renskes og eventuell råteskadde bord byttes med tilsvarende. Taket vil bli etterisolert før brukbar gammel tegl legges tilbake.

http://www.naaf.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss