Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2562 Norsk Folkemuseum - Sikringstiltak ved rehabilitering av bygning ved Norsk Folkemuseum

fikk på styremøte 3. juni 2015 i Stiftelsen UNI kr. 375.000 til sikringstiltak ved regabilitering av bygg på Norsk Folkemuseum

Norsk Folkemuseum ble grunnlagt i 1894 og flyttet til Bygdøy i 1898. I 1907 ble Kong Oscar IIs Samlinger verdens første friluftsmuseum innlemmet i museet. Siden har museet samlet gjenstander og bygninger fra hele Norge og har bygninger fra middelalderen og frem til vår tid. I dag har museet en unik samling av fredede og verneverdige bygg.

Stiftelsen Norsk Folkemuseum arbeider med oppgradering av bygning ved inngangen
til museet. Bygningen har hatt ulike bruksområder, men har i de siste årene vært brukt til museets egen kafe. Deler av bygningen har vært i svært dårlig forfatning, og har delvis vært ubenyttet og delvis vært brukt til lager.

Norsk Folkemuseum ønsker nå å ta i bruk hele bygningen. Bygningen har en svært sentral plassering, rett ved publikumsinngangen. Bygningen er også en integrert del av øvrig bygningsmasse. Ved ombyggingen er det lagt vekt på å begrense endringer av eksteriøret. Innvendig er det nødvendig med helt ny planløsning, med behov for nye og mer omfattende sikringstiltak.

http://www.norskfolkemuseum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss