Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2426 Einar Steenersen - Restaurering av Jyde-gårdens sydfasade

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til 1.trinn - restaurering av Jyde-gårdens sydfasade

Jyde-gården (opprinnelig prokurator/underfogd Lowums bolig fra ca.1785) ligger på i Gamlebyen i Fredrikstad. Jyde-gården er en av meget få bevarte bygninger med fasade av tre som er eldre enn 1830 i Gamlebyen. Huset ble påbygd en sidebygning på slutten av 1850-tallet. Mye av interiøret; trappeløp, panel, dører og belisting og et gipstak stammer fra en omfattende ombyggingen i 1850- årene. Et annet gipstak i det store hjørne-rommet i første etasje, restaurert med støtte fra riksantikvaren på 1980 tallet, antas å være originalt - fra annen halvdel av 1780 - årene.

Einar Steenersen eier den gamle hovedbygningen. I perioden da forrige eier disponerte huset ble det gjennomført omfattende rehabiliteringsarbeider, hovedsakelig i årene 1984-93, og på fasader og vinduer ble det utført gjennomgående reparasjoner og restaureringsarbeider. Det er mange utfordringer i det å bevare «Jyde-gården» som en av Gamlebyens eldste autentiske trebygninger.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss