Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2425 Berg Velforening - Restaurering av Ulvinghuset i Nordland

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til restaurering av Ulvinghuset

Maleren Even Ulving bosatte seg i 1883 på Sømnesøya, som han fikk i bryllupsgave av sin svigerfar, proprietær Holst på Sømnes. En flott sveitservilla som fremdeles står, ble oppført, og eiendommen ble drevet som et gårdsbruk i tillegg til at Ulving hadde sitt atelier her. Even Ulving er en maler av nasjonal betydning og hans verker henger bl.a. på Slottet og i Nasjonalgalleriet.

Berg Velforening har sammen med besitterne på Sømnesøya tatt initiativ til å berge bygningen på Sømnesøya mens det ennå er mulig. I dag eies eiendommen av Johan Kvitting som bor i Brønnøysund, men han har inngått avtale om at eiendommens skal overdras til Berg Velforening slik at den kan berges for ettertiden. Både kommune og fylket, sammen med Ulvingfamilien i Oslo og Åsgårdstrand er involvert i saken.

Kultursjefen i Nordland, etter befaring, konkluderer med at eiendommen er meget verneverdig og av stor regional kulturmessig verdi. Berg Velforening ønsker derfor at eiendommen skal settes tilbake i opprinnelig stand og møbleres som på Ulvings tid.

Huset er tenkt drevet på dugnadsbasis, men utleie kan gi de nødvendige inntekter til driften. Berg Velforening planlegger også en kunstutstilling med Ulvingmalerier i f.b.m. hans 150 års jubileum.

http://www.bergvelsomna.com/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss