Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2422 Aalesund Røde Kors Hjelpekorps - Ny korpsbil

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til anskaffelse av en ny korpsbil til Aalesund Røde Kors Hjelpekorps

Aalesund Røde Kors Hjelpekorps er et aktivt hjelpekorps med mange fokusområder, som f.eks. søk etter savnede, redning i vann, førstehjelpsundervisning og sanitetsvakter ved forskjellige tilstelninger. I år vil man også øke fokuset på vinterberedskap. Aalesund Røde Kors Hjelpekorps er et korps i stadig vekst. Pr. i dag har Aalesund Røde Kors ca. 50 aktive medlemmer, derav 33 godkjente for søk- og rednings¬aksjoner. Som et resultat av økt mannskap og kunnskap har man fått flere oppdrag, og også førstehjelpskurs til eksterne aktører og personer er blitt avholdt.

I fjor sommer ble mannskapsbilen stående med motorhavari etter en sanitetsvakt, og altfor dyr til å reparere. Mannskapsbilen er blitt brukt til både transport av mannskaper og utstyr, og er en vesentlig del av beredskapen. Responstiden under redningsaksjoner er blitt redusert da bilen allerede har stått pakket ferdig.

En midlertidig mannskapsbil, en eldre, delvis defekt Volkswagen Caravelle er nå i bruk, uten mulighet for hengerfeste. Bilen kan derfor kun brukes til sanitetsvakter i nærområdet. I denne situasjonen er man prisgitt bruk av medlemmenes private biler, og utstyr må ofte pakkes om.

http://www.aarkh.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss