Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2419 Museet Kystens Arv - Digitalisering av Fosen Bildearkiv

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til digitalisering av Fosen Bildearkiv

Prosjektet «sikring av truet fotosamling» er et samarbeidsprosjekt mellom Museet Kystens Arv, Bjugn Bygdatunlag, Sverresborg Folkemuseum og Fosen historielag, med Museet Kystens Arv som prosjektleder. Museet er ikke eier av samlingen, men har påtatt seg rollen som prosjektansvarlig for å kunne skaffe økonomisk støtte til sikring av fotosamlingen.

Fotosamlingen er et bildearkiv fra Fosen, bestående av ca. 9500 fotografier fra 1890 og frem til i dag med hovedvekt på 1900-1950. Samlingen består av fotografier fra en rekke kommuner i Sør-Trøndelag fylke. Fotograf Dan Ågren var initiativtaker til denne samlingen på midten av 1970-tallet. Som fotojournalist så han hvor mange gamle fotografier som eksisterte i private hjem. Ågren begynte da å samle inn gamle fotografier, og av praktiske årsaker ble dette arkivet lagt til Bjugn, hvor han da bodde.

Bjugn Bygdatunlag står i dag som eier av samlingen. Bildene er fremdeles flotte, men denne samlingen er det ingen som ser og ingen som sikrer. Det er ingen ansatte i Bjugn Bygdatunlag, og ingen lenger til å administrere og passe på denne samlingen. Samlingens popularitet er lav fordi svært få vet om den. Dersom man ønsker et bilde, må man i dag reise til Bjugn Bygdatunlag og be om å få se det ønskede bildet. Med samlingens dårlige behandling, går det ikke lang tid før bildene er borte. Det er i alles interesse å ta vare på denne samlingen – i tide. Også Bjugn Bygdatunlag er svært interessert i at noe blir gjort.

http://kystensarv.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss