Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2410 Fortidsminneforeningen - Deltagelse av 3 norske deltakere til "Seminar for bevaring av kulturminner"

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 49.638 for deltagelse av 3 norske deltakere til "seminar for bevaring av kulturminner"


Fortidsminneforeningen ble stiftet i 1844 med formål å bidra til bevaring av Norges verneverdige kulturminner og skape forståelse for verdien av disse.
Foreningen eier selv 39 historiske eiendommer med 60 bygninger, og forvalter noen av de viktigste kulturhistoriske eiendommer i Norge, bl.a. 8 av Norges 28 stavkirker.

I tillegg eier foreningen bl.a. Steinvikholmen festning i Nord Trøndelag, en av de viktigste eiendommene i norgeshistorien, med 3 klosterruiner fra middelalderen, Tautra, Rein og Munkeby.

En av eiendommene, Urnes stavkirke, som er Norges eldste stavkirke i behold, befinner seg på Unescos Verdensarv liste. Denne kirken har ca. 20.000 besøkende pr. år. Borgund stavkirke er den mest besøkte med ca. 30.000 besøkende pr. år. Foreningens historiske eiendommer har i alt ca. 144.000 besøkende pr. år.

Det er en krevende og dyr oppgave å gjennomføre nødvendig vedlikehold, spesielt for stavkirkene. Det er derfor i foreningens interesse å medvirke til at kunnskapen om de historiske byggeteknikker kan videreføres til yngre generasjoner.

Europa Nostra er en felleseuropeisk kulturminneorganisasjon (NGO) med formål å fremme bevaringen av europeisk kulturarv, men også kulturlandskapet, og organisasjonen har besluttet å legge sin årlige kongress, EUROPEAN HERITAGE CONGRESS, til Oslo i juni 2015.

Europa Nostra Norge og Fortidsminneforeningen vil i fellesskap være arrangører av kongressen og workshopen, som trolig vil samle ca. 250 delegater, i nært samarbeid med administrasjonen i Haag.

http://fortidsminneforeningen.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss