Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2409 Veteranbåtlaget MS Stangfjord - Restaurering

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 til restaurering av M/S Stangfjord

Passasjer- og skyssbåten MS Stangfjord ble bygget for Stangfjordens Elektrochemiske Fabrikker (SEF) i Kvinnherad i 1933. Stongfjorden fikk ikke vei til omverdenen før utpå 50-tallet, og aluminiums fabrikken hadde i mange år sørget for at bygda hadde båtforbindelse til Askvoll og Florø.

Frem til krigen ble MS Stangfjord foruten ruter til Askvoll, også brukt til bryllup, barnedåp, gravferder og syketransport. Om sommeren gikk den på ferieturer med ledelsen ved fabrikken – med familiene sine. Okkupasjonsmakta tok båten under krigen og benyttet den til passasjertransport i distriktet under navnet «Ingrid».

Da SEF ble nedlagt i 1945, ble MS Stangfjord overført til AS Stangfjordanleggene.
I 2008 ble MS Stangfjord flyttet til Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund, der restaureringen tok til. I 2012 ble Veteranbåtlaget MS Stangfjord etablert, og båten ble overført fra kommune til laget da det ble klart at Riksantikvaren ikke lenger kunne gi tilskudd til kommuner.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss