Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2394 Fosnes kommune - Nytt tak på Steinstua

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til nytt tak på Steinstua

Steinstua er et av de eldste husene som står igjen på Jøa, og oppfattes som svært verneverdig av kommunen. Plasseringen på museumstunet har ført til at huset ble tatt vare på, og at det i dag huser miljøutstillinger med stort potensiale for kulturhistorisk formidling.

Steinstua ble flyttet til Fosnes bygdemuseum på 1970-tallet. Bygdemuseet er et lite bygdetun. Fosnes kommune står som eier, og har oppnevnt et museumsstyre som står for det meste av arbeidet og drift. Det innebærer at det meste av vedlikeholdsarbeid, tilrettelegging og formidling gjennom årene er dugnadsinnsats.

Steinstua er ei trønderlån fra gården Stein på Jøa fra 1700-tallet. Stua har per i dag et tak av bølgeeternitt lagt direkte på troet. Bølgeeternitten viser tydelige tegn på slitasje, og de siste årene har det oppstått taklekkasjer.
I vinter/vår 2011/2012 ble det gjennomført et forprosjekt for å undersøke skadene og nødvendige tiltak. Prosjektet resulterte i en rapport fra Museet Midt viser at det må spesialutstyr til for å kunne fjerne det gamle taket, fordi eternitt er helseskadelig.

http://www.fosnes.kommune.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss