Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2386 Søgne Røde Kors Hjelpekorps - Avd. Beredskapsvakt

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 øremerket ATV/beltesats, henger og slede

Søgne Røde Kors startet høsten 2014 opp en ny aktivitet, Beredskapsvakt, som av praktiske årsaker vil bli organisert av Hjelpekorpset (SRKH). Dette er en nasjonal satsing fra Norges Røde Kors, der man ønsker å etablere en ny beredskapstjeneste som i dag mangler. Søgne har allerede fått i overkant av 50 beredskapsvakter som er klare til å bli kalt ut på kort varsel.

Det omsøkte utstyret vil i stor grad ha sammenfallende bruk. Hjelpekorpset ved relativt hyppig aksjoner, mens Beredskapsvaktene vil disponere utstyret ved større katastrofer eller langvarige hendelser.

Mandal Røde Kors Hjelpekorps har i dag en veldrevet og effektiv ressursgruppe innen vann- og elveredning, og Søgne ønsker å bli en ressurs for effektivt søk med ATV både sommer og vinter. Det å mestre en ATV i terreng og langs vei, med eller uten beltesats, kan være en krevende og til dels farlig. Det kreves derfor god opplæring og mye øvelseskjøring for å få til en slik gruppe. Vi har satt som norm at alle våre førere skal ha nasjonalt kompetansebevis for ATV for max sikkerhet. Dette er den høyeste sertifisering man kan oppnå pr i dag.

https://www.rodekors.no/sogne

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss