Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2385 Kirkens Bymisjon Oslo - Nadheim - Prosjekt Frivillig Nadheim

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til Prosjekt Frivillige - Nadheim

Nadheim, landets eldste prostitusjonstiltak, har siden oppstarten i 1981 vært en tung aktør på prostitusjonsfeltet og drives av Kirkens Bymisjon Oslo. Tiltaket fungerer som et lavterskeltilbud for kvinner og menn med prostitusjonserfaring, og når ut bredt, de siste par årene til ca. 1000 personer årlig fra over 50 ulike land. Dette utgjør en dobling i antall brukere vi har kommet i kontakt med de siste 10 årene. I denne perioden har Nadheim også vært en av de største aktørene knyttet til identifisering av ofre for menneskehandel.

Laura Nadheim var i 40 år fram til slutten av 1960-tallet, en pioner innen oppsøkende arbeid i Oslo sentrum. En videreføring av hennes virke og visjon, danner et viktig fundament for vår virksomhet.

Vern av mennesker og skadereduserende arbeid står helt sentralt i Nadheims mandat, og man er opptatt av at personer i prostitusjon selv får definere sin situasjon og være aktører i egne liv i størst mulig grad. Samtidig ser vi at mange av våre brukere sliter med store utfordringer knyttet til sin livssituasjon og sin fysiske og psykiske helse. Ved å kombinere oppsøkende og kontaktskapende arbeid med individuell oppfølging, utgjør derfor Nadheim et unikt lavterskel hjelpetiltak for mennesker som på mange måter har falt utenfor samfunnet og fungerer også som en brobygger mot andre hjelpetiltak som NAV og helsevesen.

Frivillighetsarbeidet på Nadheim er etablert over flere år, og det er et ønske å skape større stabilitet og kontinuitet i det frivillige arbeidet ved å tenke nytt om frivillighet og å prøve ut nye funksjoner.

http://www.bymisjon.no/nadheim/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss