Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2331 Gatejuristen - Etablering av Jusshuset

fikk på styremøte 11. februar 2015 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til etablering av Jusshuset

I januar 2015 kan Gatejuristen feire sitt 10 års jubileum. Fra å være en ansatt og noen få frivillige, teller kontoret 6 ansatte og nærmere 70 frivillige. Gatejuristen gir gratis rettshjelp til personer med rusproblemer. Gatejuristen er en virksomhet i Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo som mottar hoveddelen av sin støtte fra Justisdepartementet, Oslo kommune, samt noen private givere og legater. Arbeidet bygger på Bymisjonens visjoner og verdigrunnlag om at menneskene i byen erfarer respekt, rettferdighet og omsorg. Viktigste verktøy er jussen og man arbeider for at rettsreglene utformes og praktiseres slik at de bidrar til å sikre gode levevilkår for personer med rusproblemer.

Jusshuset, det omsøkte prosjektet, innebærer en samlokalisering av studentrettshjelptiltakene, Juss Buss; Jurk, samt Gatejuristen. Alle tre tiltak gir gratis rettshjelp til utsatte grupper, og en samlokalisering vil innebære et bedre rettshjelptilbud. Jurk og Juss Buss har i dag svært uhensiktsmessige lokaler hvor husleieutgiftene finansieres av Universitetet i Oslo. Gatejuristen som i dag har lokaler i Rådhusgata i Oslo, har en meget stram økonomi og ingen opparbeidet egenkapital eller frie midler som kan benyttes til dette prosjektet.

For Gatejuristens vedkommende er kapasiteten i nåværende lokaler helt sprengt og ingen mulighet til å ta inn flere frivillige medarbeidere. Behovet for mer kontorplass vil derfor være stort om kort tid.

Etablering av et Jusshus, vil være banebrytende og bety en stor forskjell for svake grupper, og man har nå et tilbud om å leie lokaler i Skippergata 23 som er meget velegnet med hensyn til beliggenhet, størrelse og utforming. Både Advokatforeningen og Juristforbundet er positive til en samlokalisering og vil arbeide politisk for å få dekket de økte husleieutgiftene over statsbudsjettet på sikt.

http://www.bymisjon.no/gatejuristen/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss