Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2324 Skonnerten Svanen - Øremerket nødvendig reparasjoner/restaurering

fikk på styremøte 3. desember 2014 i Stiftelsen UNI kr. 140.000 øremerket nødvendig reparasjoner/restaurering av Skonnerten Svanen

Norsk Sjøfartsmuseums Veteranskibsrederi ble opprettet i 2006 med formål å vedlikeholde og drive museets verneverdige, 100 fot lange, tremastete skonnert Svanen som da var 90 år gammel, og står på RAs liste. Svanen var det første fartøy som i 1970 fikk støtte til bevaring. Skipet er planlagt fredet fra 2015/2016.

Fartøyet er en unik gjenstand i museets samlinger som eneste bevarte seilende handelsskip fra internasjonal fart i Norge. Hun er et viktig element i museets formidlingsarbeid som rettes spesielt mot ungdom. Svanen seiler derfor som skoleskip for ungdomsskoleklasser hele sommersesongen, og har gjort dette siden 1973.

Bidragene fra Stiftelsen UNI til det store restaurerings og fornyelsesprosjektet for Svanen i 2011-12 har hatt stor betydning for det vellykkete resultatet. Fartøyet har i ettertid gjennomført to vellykkede toktsesonger og Svanen fikk 1. pris som best restaurerte seilfartøy under Risør Trebåtfestival i 2013. Fartøyet har nå de ønskede fartssertifikater og kan dermed supplere med tokt også for andre grupper enn skoleklasser.

Nødvendige arbeider og fornyelser for å få skipet godkjent og under seil innen start av toktsesongen 2015 omfatter:

a) Nødvendige reparasjoner/restaurering
b) Andre årlige driftskostnader (
c) Administrasjonsutgifter
d) Ønskelige arbeider og anskaffelser
Kostnadene for punkt a) er helt nødvendige tiltak av hensyn til krav fra myndighetene.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss