Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2320 Irene Husby - Brannverntiltak i Strandveien 55 i Leksvik

fikk på styremøte 3. desember 2014 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til brannverntiltak i Strandveien 55 i Leksvik

Strandveien 55 i Leksvik ble i 2013 kjøpt av Irene Husby og Pål Svendsen som fritidsbolig. Eiendommen er en del av den gamle trehusrekken i Strandveien som er verneverdig og på SEFRAKs gule liste. Bolighuset i Strandveien 55 ligger kun 3,4 m fra Grande Landhandel museum som er fredet.

Den korte avstanden til denne fredete bygningen utløste et krav fra Fylkeskommunen om en brannteknisk vurdering i forbindelse med tidligere eiers søknad om rehabilitering med et større påbygg av huset.

De nye eierne har skrinlagt godkjent byggesøknad og sendt endringsmelding til kommunen der de kun ønsker nødvendig reparasjon/oppgradering/tilbakeføring av huset med tidsriktige vinduer, og begrenset utvendig isolering i forbindelse med utskifting av ytterkledning fra 80-tallet, i tillegg til nytt el- og VVS-anlegg.

I tilsvar fra kommunen opprettholdes krav om en brannteknisk vurdering av brannhemmende tiltak rettet mot museet og en faglig vurdering av tiltak er utført.

Eiere har selvfølgelig også interesse av å verne både sitt hus og Landhandelmuseet best mulig mot potensiell brann, men da dette er en fritidsbolig er de bekymret for de pålagte tiltak ikke er økonomisk forsvarlige.

Ettersom husene ligger så tett må brannsikkerheten for byggene sees i sammenheng, og siden Grande landhandel tidligere har mottatt støtte til brannsikringstiltak fra Stiftelsen UNI ønsker man å søke om tilsvarende tiltak for å dekke meromkostningene til brannsikring.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss