Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2288 Geiranger Turist- og Næringslag, Stranda kommune - Tilbakeføring av inngangspartiet ved Geiranger gamle skule

fikk på styremøte 3. desember 2014 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 for tilbakeføring av inngangspartiet ved Geiranger gamle skole

Det gamle skolehuset i Geiranger sentrum ble bygget i 1907, og hadde opprinnelig en vakker steintrapp opp til hoveddøra. Trappen ble i sin tid fjernet for å gi plass til en brannbil i bygda (men som aldri ble plassert der).

I nyere tid da skolen skulle leies ut til kunstgalleri, ble en ny trapp i tre satt opp, som nå er gammel og råtten.

Selve huser der det står, er en liten perle med viktig historie, som bør settes i stand på en måte som er en verdsarvsted verdig. Området er regulert til spesialområde vern.

Etter åpningen av Fossevandringen, ser man at flere turister vandrer forbi akkurat her. Da er det enda mer viktig at Gamleskulen kan fremstå slik den en gang var, med bl.a. en ny steintrapp.

Veikulturgruppa har engasjert seg i denne saken, og laget et prosjekt for istandsetting av inngangspartiet på Gamleskulen. Arbeidet skal utføres av fagfolk, som bl.a. skal rekonstruere det originale Geiranger-rekkverket.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss