Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2280 Erkjentlighetsprisen 2014 - Stine Sofies Stiftelse

ble i styremøte 21. oktober 2014 tildelt Stine Sofies Stiftelse med kr. 300.000. Prisen ble overrakt Ada Sofie Austegård fra Stine Sofies Stiftelse i forbindelse med Stiftelsen UNIs styremøte i desember

Eli Løite, styremedlem i Stiftelsen UNI, begrunnet tildelingen med blant annet følgende:

Stine Sofies Stiftelse ble etablert i Grimstad etter "Baneheiadrapene" i Kristiansand den 19. mai 2000, der to jenter, Lena 10 år og Stine Sofie 8 år, ble brutalt voldtatt og drept.
Grunnleggerne av Stiftelsen er mor til Stine Sofie, Ada Sofie Austegard og Bente Bergseth som selv har opplevd vold i sin barndom. Stiftelsens hovedformål er derfor også å ivareta voldsutsatte barn i Norge. Det første kontoret var et lite hvitt sørlandshus ved siden av Grimstad Rådhus og leien ble dekket av Grimstad kommune. Bente bodde og arbeidet i Oslo så det var Ada som betjente kontoret. De begynte med to tomme hender, men engasjementet var stort. Arbeidsmengden og antall henvendelser økte raskt og i 2001 bestemte de seg for å satse alt. Bente solgte det hun eide i Oslo, sa opp jobben og flyttet til Grimstad. Stolte kunne de på nyåret 2002 flytte inn i nye lokaler i Henrik Ibsens gate. På slutten av 2002 mottok de også en beskjeden månedslønn. I 2010 sluttet Bente Bergseth i stiftelsen.

I 2003 ble arbeidsstokken utvidet og engasjementet økte i takt med gode arbeids-resultater. Folk over hele landet støttet opp om arbeidet og henvendelsene økte. Det resulterte i at også lokalene i Henrik Ibsens gate ble for små og ny adresse ble Frivoldveien 11, like ved E18. Der ble det med stor festivitas arrangert en åpningsseremoni der selveste Bjørn Hareide, politimester i Agder klippet snoren.

I 2010 var det 10 år siden Stine Sofie og Lena ble drept i Baneheia, og dette ble markert ved at Ada Sofie og fire venninner gikk over Grønland for å få fokus på "en barndom uten vold". Det er per 2013 fem heltidsansatte i Stine Sofies Stiftelse.

I 2012 syklet Ada Sofie Austegard Norge på langs, kystveien for en barndom uten vold. Det var totalt 200 personer som var med å syklet hele eller deler av ruten. Det ble avholdt 22 foredrag langs hele kysten. Ada Sofie Austegård har gjort en fantastisk innsats for å ivareta voldsutsatte barn i Norge. Den styrken og viljen hun har lagt for dagen, etter å ha opplevd det verste marerittet som en mor og foreldre noensinne kan oppleve, er ubeskrivelig. Hun og har stått opp- og frem- og bruker sin kunnskap og sine krefter på å hjelpe barn som er utsatt for overgrep og vold. Arbeidet som hun og Stine Sofies Stiftelse utfører innebærer også forebygging av vold og overgrep mot barn i hele vårt langstrakte land.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss