Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2266 Ungdom mot Vold - Til BRU for samfunnstrygghet - Bevisstgjøring mot og forebygging av Radikalisering blant Unge

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 450.000 til BRU 2014-15

Jeg er en terrorist. Jeg skal bringe terror inn i hjertene til alle Allahs fiender. Det er et vers i Koranen som oppfordrer muslimer til å terrorisere Allahs fiender. Så jeg er en terrorist. Jeg har ingen problemer med å bli kalt terrorist, fordi det er det koranen oppfordrer meg til å gjøre" Ung fremmedkriger i Syria, VG 07.09.14

Voldelige ekstrem radikalisme har akselerert siden 11. september 2001 blant unge gutter og jenter, og utgjør den største sikkerhetstrusselen mot Norges trygghet.

Prosjekt BRU skal bidra til samfunnstrygghet gjennom å forebygge radikalisering og avradikalisere i Norge.

11. september 2001 har endret det globale samfunnet, og terroranslaget mot regjeringsbygget 22. juli og politiets terrorvarsel 24. juli er datoer som viser Norges sårbarhet. I bunn for utviklingen ligger det en maktkamp hvor samfunnsideologiske og religiøse ekstreme krefter står sentralt. Norge står ovenfor en sikkerhetstrussel som på det sterkeste må tas på alvor og UmV har på denne bakgrunn, startet prosjekt BRU.

Norske ungdommer står i fare for å bli rekruttert til ekstreme voldelige religiøse terrornettverk som Al-Qaida, IS og andre. Nærmere 100 ungdommer har fått erfaring fra eller er i krig i dag. Denne utviklingen er mulig å endre ved å arbeide målrettet med forebygging og avradikali-sering. UmV har i løpet av 20 år bygget opp en tung kompetanse på dette området og har samarbeidsnettverk med Kriminalomsorgen, skoler og politi, og prosjektmedarbeiderne har formell og uformell kompetanse i forebyggingsarbeid blant vanskeligstilt ungdom. BRU har en klar strategi, en utprøvd metode og flere dynamiske tiltak for å bidra til å forhindre en fremtidig terrorhandling på norsk jord. UmV er den første organisasjonen i Norge som har etablert ettervern for unge domfelte. I St.meld. nr. 37 (2007–2008) slås det fast at «Det Ungdom mot Vold har utviklet innen ettervern og stabilitetsoppfølgning er unikt for Norge».

UmVs har en godt utviklet arbeidsmetode og et program som nå er prosess evaluert av Universitetet i Oslo.

Prosjektperioden 2014-15, og prosjekts målgruppe er ungdom mellom 12 og 25 år. Tiltakene retter seg mot omstendigheter som kan ha betydning for at noen kommer inn i risikosonen for rekruttering. Herunder bl.a.: utrygghet i skolemiljøet, vold, skadeverk eller kriminalitet samt opplevelse av dårlig behandling eller diskriminert i hjelpeapparatet, f.eks. NAV og helsetjenesten.

http://www.ungdom-mot-vold.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss