Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2259 Karmøy Røde Kors - Anskaffelse av redningsbåt

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til kjøp av en redningsbåt med nødvendigutstyr til minimum kr. 700.000

Karmøy Røde Kors har 212 frivillige med over 1000 medlemmer fordelt på mer enn 10 aktiviteter med mange fokusområder, inkludert barn, ungdom, innvandrere, eldre, ensomme samt redning og beredskap.

Karmøy Røde Kors Hjelpekorps er et aktivt hjelpekorps med kontinuerlig operativ beredskap i Karmøy Kommune og nærliggende kommuner. Hjelpekorpset er det nest største hjelpekorpset i Rogaland med sine 94 godkjente frivillige redningsmenn. Hjelpekorpset har deltatt på 20 redningsaksjoner i 2013 og 16 så langt i 2014 hvor det er lagt ned over 900 tjenestetimer bare i 2014.

Hovedsatsningsområdet er søk og redning på/ved sjø/vann, og Karmøy Røde Kors Hjelpekorps besitter store mengder kompetanse innenfor dette området. Siden 2007 har hjelpekorpset vært ansvarlig for drift av 1 av 3 nasjonale ressurssentre for vann redning, med opplæringsansvar fra Lindesnes til Nordkapp. Samtidig har hjelpekorpset hatt aktiv operativ beredskap på sjø i sitt operasjonsområde samt i nabokommuner i Rogaland.

Siste år har det vært stort fokus innen Røde Kors i Norge på beredskap sjø/vann samt forebygging av fritidsbåtulykker. De siste årene har man sett en solid økning i antall ulykker (61 i 2012, 119 i 2013, 83 i 2014 ultimo august) i Norge. En av hovedoppgavene er derfor å prøve å snu denne trenden ved å starte opp et nytt prosjekt med hovedfokus på bevisstgjøring og forebygging av ulykker på sjøen.

Prosjektet vil ha et stort fokus på bruk av flyteplagg, samt etablering av gode holdninger ved bruk av fritidsbåt. Frivillige i Karmøy Røde Kors Hjelpekorps har over mange år opparbeidet store mengder kompetanse innen beredskap på sjø og vann, samt deltatt på mange rednings- og leteaksjoner, og vil bruke denne kompetansen til å kurse flere frivillige i beredskap på sjø og vann og jobbe aktivt med forebyggende arbeid mot fritidsbåtulykker.

Den beste måten å drive frem et slikt prosjekt på, er å være tilstede med frivillige redningsmenn der hvor fritidsbåtaktiviteter foregår og drive aktiv kommunikasjon. For å kunne utføre denne type tjeneste på en effektiv og god måte, er det en fordel å være tilstede på sjøen.

Aktiviteter som også er en del av prosjektet, er organisering av båtaktiviteter for barn og unge i og utenfor vår organisasjon, aktiv redningstjeneste i lokalmiljøet, tilstede-værelse på større arrangement nærliggende sjøen og opplæring.

Hjelpekorpset har mulighet til å videreformidle kompetanse og erfaring samt lage oppmerksomhet rundt bruk av flyteplagg og forebygging av ulykker. Det er en viktig rolle i lokalmiljøet å fremme sunne holdninger i fritidsbåtmiljøet og hensikten med søknaden er kort oppsummert å redde liv, samt drive forebyggende arbeid.

http://www.karmoyrk.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss