Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2253 Fjord- og Jektnemnda / Stiftelsen Egge Museum - Sikkerhetsutstyr til Jekta Pauline

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 70.000 til fornyelse av sikkerhetsutstyr på jekta Pauline, samt til utarbeidelse av plankeplan

Fra aug. 2008 har Pauline hatt hjemmehavn på Kjerknesvågen i Inderøy. Pauline ble bygd på gården Letnes i Inderøy kommune i året 1860, og hørte til der fram til 1914. Da ble hun solgt til andre eiere og har siden trafikkert kysten rundt. I 1978 ble hun gjenfunnet i opplag på havna i Harstad, med et stort behov for vedlikehold.

En av redningsmennene har omtalt Pauline som «en levende dinosaur» på grunn av dette. Stiftelsen Egge Museum overtok eierskapet og satte i gang et omfattende restaureringsarbeid gjennom hele 1980-tallet, og i dag er Pauline fullt seilbar, og er den siste av sitt slag i verden.

Av Riksantikvaren er hun karakterisert som særlig verneverdig fartøy.
Siden Stiftelsen Egge Museum står som eier, regnes fartøyet som et museumsfartøy, og har ikke anledning til å drive næringsvirksomhet. Egge Museum styrer ikke selv driften av Pauline, men er organisert som et samarbeid mellom Inderøy Museums- og Historielag, Innherred Kystlag, Kjerknesvågen Kai- og Båtforening og Paulines Venner, formalisert gjennom driftsgruppen Fjord- og Jektnemnda.

Fjord- og Jektnemnda mottar et årlig drifts- og vedlikeholdstilskudd. I tillegg mottas det tilskudd fra Riksantikvaren, Inderøy Kommune m.m.

Sikkerhetsutstyret på Pauline har passert holdbarhetsdatoen og må skiftes ut. Dette omfatter redningsflåte klasse B for 25 personer, godkjent for stor kystfart. I tillegg er det et ønske om å investere i ny EPIRB og nye batterier til deres SART, samt til nødraketter, røykbluss, mm. Dessuten vil det bli investere i skumslokkere.

De fleste hudplankene i skroget på Pauline er mellom 35 – 65 år. For å sikre nødvendig vedlikehold av skroget i årene framover er det behov for en grundig kontroll av tilstanden. Det planlegges derfor å lage en «Plankeplan», som blir et dataverktøy der all informasjon om tilstand og fremtidige utskiftinger og reparasjoner registreres. Plankeplanen blir Jekta Paulines eiendom.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss