Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2249 Froland Misjonskirke - Kjøp av fiskebåten Jona

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til kjøp av en fiskebåt til bruk for rehabilitering og hjelp til unge mennesker som søker seg ut av et rusmiljø og et rusbelastet liv

Froland Misjonskirke har de siste årene hatt kontakt med flere fra rusmiljøet, men har manglet den oppfølging som er nødvendig for at mennesker med en slik bakgrunn skal greie å leve et rusfritt liv. De trenger hjelp og oppfølging i hverdagen, både til aktiviteter og hjelp til daglige ting og rutiner.

Bakgrunnen for oppstart av dette prosjektet er det store behovet for rehabilitering og hjelp til unge mennesker som søker seg ut av et rusmiljø og et rusbelastet liv. Distriktet rundt Arendal er preget av et ungdomsmiljø der også rus for mange er en del av hverdagen, og det offentlige hjelpeapparat når ikke fram til alle.

Frivillige i kirken har nå tatt et initiativ til å engasjere seg mer aktivt mot denne gruppen og som en del av dette ønsker å skaffe en fiskebåt, da noen av drivkreftene har både erfaring og interesse på dette feltet. Båten vil være en del av arbeidet for å hjelpe rusmisbrukere ut i et vanlig liv, ved å tilby en aktivitet og et fellesskap på sjøen, også i forbindelse med oppussing og vedlikehold og andre tilleggsaktiviteter.

For inntil kr. 150 000,- kan man få en registrert fiskebåt som er tatt ut av fiske. De selges kun til organisasjoner, foreninger og stiftelser, da de ikke kan drive med kommersielt fiske, og mange båter i denne kategorien er aktuelle. Man kan tenke seg en båt mellom 30 og 40 fot.

Kirken har oppnevnt et midlertidig styre som skal iverksette prosjektet og i første omgang arbeide med finansiering, lage vedtekter og skaffe frivillige medarbeidere.

Styret for prosjektet er underlagt Misjonskirkens valgte styre og skal rapportere til årsmøtet og avlegge regnskap og årsrapport til det samme, men vil være et selvstendig tiltak. Aktivitet i forbindelse med oppussing og vedlikehold av båten, samt fisketurer som motivasjon til endring og livsmestring, vil være de viktigste elementene. Deltakerne i prosjektet vil være velkommen til menighetens øvrige virksomhet, men det er selvsagt en frivillig sak for den enkelte. Nye verdier og et nytt tankesett er et viktig element for å makte et rusfritt liv.

http://www.frolandmisjonskirke.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss