Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2238 Gravdalen venneforening - Gjnoppbygging av grue/pipe i våningshus på Gravdalen finneboplass

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til gjenoppbygging av grue/pipe i våningshus på Gravdal finneboplass

Gravdalen venneforening ble etablert i 2011 og har som formål å redde den bevaringsverdige finneboplassen for ettertiden og derved ta den i bruk som et levende kulturminne og fremme kunnskap om finnekulturen i Akershus. Foreningen har en 25 års bruksavtale med grunneier.

Flere av de mange bygningene som en gang sto på Gravdalen finneboplass er tenkt gjenreist, muligens som kursopplegg i samarbeid med Fortidsminneforeningen. I dag består finneboplassen av våningshuset og sidebygningen «veslestua». Plassen er en av svært få gjenværende finneboplasser i dette distriktet. Som en av Norges fem etniske minoriteter er finnekulturen en viktig del av kulturarven og bør bevares.

Gravdalen finneboplass restaureres nå med støtte fra Norsk Kulturminnefond og Akershus Fylkeskommune med til sammen mer enn 750.000 og blir gjort etter antikvariske prinsipper.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss