Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2226 Fortidsminneforeningen – Den Trønderske avdeling - Fagseminar for bygningsvern

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr. 20.000 til fagseminar for bygningsvern.

Studentutvalget i Fortidsminneforeningen den Trønderske avdeling ønsker å søke om støtte til et fagseminar. De er den eneste ungdom- og studentutvalget i Fortidsminneforeningen.

Studentutvalget er veldig engasjerte og ønsker å inspirere flere unge og studenter i arbeidet for kulturminnevernet og til å opprette eget studentutvalg i andre avdelinger i foreningen.

På denne bakgrunn vil de arrangere et seminar i Trondheim for unge og studenter over hele landet med interesse for bygningsvern.

Seminaret vil handle om gjenbruk og vedlikehold av eldre bygninger der miljøaspektet vil være sentralt.

Gjennom seminaret vil man se hvordan en kan bruke eldre bygninger, inspirere til å prøve selv og se eksempler på hvordan andre har tatt eldre bygninger i bruk.

Målet med seminaret vil være å skape et tettere nettverk mellom unge bygningsvernentusiaster over hele landet, samt dele av erfaringer og kunnskap fra de ulike perspektivene deltakerne har.

Studentutvalget håper at seminaret vil gi et større miljø for kulturminne-interessert ungdom samt spre kunnskap om bygningsvernets rolle i arbeidet med miljøvern.

Det søkes om midler til å gjennomføre seminaret med foredragsholdere og byvandringer i Trondheim sentrum. Seminardeltakerne kommer til å ha ulik bakgrunn og kunnskap og det satses på et tverrfaglig utbytte for deltakerne.

Så langt har man fått Ola H. Fjellheim, generalsekretær i Fortidsminneforeningen, som foredragsholder, samt arkitektene Einar Bygg og Ola Sendstad. Historiestudent Evald Fredholm og Stipendiat ved NTNU, Daniel Johansen vil ta deltakerne med på en historisk byvandring. Siden Studentutvalget er basert på frivillig arbeid er de avhengige av sponsormidler for å kunne lykkes.

http://www.fortidsminneforeningen.no/dta/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss