Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2219 Olav Songedal - Restaurering av blyglassvindu på Kleivane

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr. 15.000 øremerket restaurering av blyglassvindu på øverloftet

Bøylestad Moen har i oktober 2013 utarbeidet en antikvarisk rapport og kostnadsoverslag for restaurering av våningshus og potetkjeller på Kleivane.
Våningshuset på Kleivane er trolig et 1700 talls hus hvor mønet ble snudd 90 grader i 1866 da hele huset ble ombygget.

Kledningen på veggen er så dårlig ned mot muren at veggen må demonteres slik at tømmer som er råteskadet kan repareres. Så mye av den gamle kledningen som mulig bør bevares. Tilsammen er det 11 gamle vinduer med enkle glass; kun få av rammene er med hengsler. Blyglassvinduet i mønet har 12 små ruter i hver ramme med veldig gamle glass.

Mellom uthus og innhus mot nord ligger det en gammel potetkjeller. Her bør det lages ny dør og reparere steinmur ved inngangen.
I denne omgang skal følgende gjennomføres:

a) Skifte kledning som er dårlig på den nordøstre endeveggen. Halvparten av kledningen er fin, men resten må byttes ut med ny malmfurukledning.
b) Restaurere gammelt blyvindu på øverloft på nordøstre endevegg.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss