Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2207 Telemark Røde Kors - Forprosjekt om økt førstehjelpskunnskap blant folk

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr. 60.000 til forprosjektet om økt førstehjelpskunnskap blant folk i 2014.

Førstehjelpskunnskap er viktig. Det er de første sekundene som teller hvis hjertet slutter å slå, det er da det er viktig at ektefellen vet hva den skal gjøre, at barna har lært seg første-hjelp eller at andre som er i nærheten starter hjerte- og lungeredning. Det handler om liv og død. Har man mennesker rundt seg som har kunnskap om hva man skal gjøre, og gjør det, så kan det bety alt for den som har falt om og sluttet å puste.

Frivillige i hjelpekorpset er dyktige på førstehjelp. For å bli med i hjelpekorpset må de igjennom et 30 timers førstehjelpskurs før man kan videreutdanne seg til å være med ut i terrenget og lete etter meldt savnede. Røde Kors stiller krav til de frivillige og gir dem rett kompetanse for å være i stand til å takle disse utfordringene.

De siste årene har vært dramatiske for de frivillige mannskapene i Røde Kors hjelpekorps i Telemark. Statistikkene viser til flere drukningsulykker, redningsoppdrag og leteaksjoner med funn av hardt skadde eller omkomne. Et økt behov for den frivillige redningstjenesten gjør at det er viktig med fortløpende opplæring og oppfølging av de frivillige, samt å styrke hjelpekorps i fylket med flere frivillige. For å tiltrekke, utvikle og beholde de frivillige innenfor redningstjenesten, må det tilbys utvikling. Hjelpekorpsene har begrensede midler til å tilby kurs til alle sine frivillige, og det må derfor jobbes med å utvikle gode opplæringssamlinger for å styrke de frivillige lederne samt utdanne flere frivillige instruktører.

En oppgave Røde Kors har gitt seg selv er å gi førstehjelpsundervisning til folk slik at de står sterkere når ulykken er ute. For å holde førstehjelpskurs må man være godkjent instruktør. Ved at flere tar den grundige grunnutdannelsen i hjelpekorpset i Røde Kors, vil flere bli i stand til å ta vare på seg selv også når de er ute i skog og mark.

https://www.rodekors.no/distriktsider/telemark/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss