Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2200 Røde Kors Askøy - Prosjekt "Døråpner"

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr.25.000 til prosjekt «Døråpner – sosialt Nettverk» på Askøy.

Lokalforeningen Røde Kors Askøy ble stiftet i 1996. Til tross vår beskjedne størrelse er de i Hordalandsområde kjent for sin gjennomføringsevne og høye aktivitet.

Døråpner er en del av Røde Kors sitt nettverksarbeid, og har vært en aktivitet i Røde Kors Askøy i mer enn to år. Tiltaket er i ferd med å gå fra en prosjektfase til en fast aktivitet. Døråpner er et tilbud til mennesker som av ulike grunner har havnet på «utsiden» av samfunnet. Erfaringer fra eksisterende Røde Kors Døråpner aktivitet viser at mennesker som har hatt vansker med sin psykiske helse, har soningserfaring eller vært rusmisbrukere synes det er svært utfordrende å (re)etablere en ny hverdag. De ønsker å være del av et fellesskap, men har liten eller ingen kontakt med familie, venner og kjente utenfor miljøet med rus og/eller kriminalitet. Det er vanskelig å bli integrert i et hverdagssamfunn, bygge opp en identitet som er rusfri, og få økt mestringsfølelse, uten et nettverk rundt seg. Første tiden etter et opphold på en institusjon, er en svært sårbar periode og veien tilbake til det kjente og «trygge» kan fort bli kort. Derfor er det viktig at noen står klar til å gi disse menneskene et godt alternativ, som er både sosialt, rusfritt og gir mestring. Døråpner er en aktivitet til mennesker som ønsker å få hjelp på veien til det de kaller "et helt vanlig liv". Her kan de møte frivillige som opptrer som et medmenneske, en støttespiller, aktivitetspartner, guide –og døråpner til hverdagssamfunnet.

Det legges stor vekt på å ha et samarbeid med prosjektene Døråpner og Nettverk etter Soning i Bergen. Nettverk etter Soning er et tilbud til tidligere innsatte i overgangsfase fra fengselet og den første etter soning. Frivillige blir koblet med den innsatte noen uker før løslatelse og de første møtene foregår i fengselet. Når den innsatte løslates blir mange med på aktiviteter gjennom Døråpner, først sammen med koblingen sin og deretter alene.

Døråpner er organisert etter en deltagerstyring, medbestemmelse og selvhjelpstenking. Deltagere og frivillige i fellesskap skal være med på utforme prosjektet og det blir ikke skilt mellom hvem som er frivillig eller deltaker i aktivitetene.

Hovedfokuset vårt i 2014 vil være å rekruttere flere deltagere og øke synligheten i lokalsamfunnet.

https://www.rodekors.no/askoy

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss