Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2156 Per Egil Pedersen og Åsne Fineid - Brannsikring av piper ved Breche Gård

fikk på styremøte 5. juni 2014 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til rehabilitering og brannsikring av piper på Breche Gård

Våningshuset på Breche Gård er et midtgangshus oppført ca. 1820 med to piper og er i h.t. Kulturvern i Vestfold Fylkeskommune og Kulturminnefondet klart bevarings-verdig. Eier har to ganger mottatt støtte fra Kulturminnefondet for å restaurere kledning, vinduer, tak og piper. Videre er det mottatt støtte fra Fylkeskommunen for å gjennomføre fargeundersøkelse og tilbakeføre salen i 2. etasje.

Fortidsminneforeningen i Vestfold anser huset som i fredningsklassen men eier har til nå ikke ønsket fredning.

Denne søknaden gjelder brannsikring av piper i våningshuset på Breche gård. Søkere er Åsne Fineid og Per Egil Pedersen og huset omfattes ikke av drift på gården. Utbedringen av pipene skjer etter pålegg fra Vestfold Interkommunale brannvesen (VIBR). Pipene er restaurert etter antikvariske prinsipper og dette arbeidet fikk støtte fra Norsk Kulturminnefond i 2010. Likevel er man pålagt ytterligere utbedringer av VIBR etter befaring.

Planen er nå å rehabilitere begge pipene innvendig med ventilert stålpipe, noe som vil ivareta pålegget fra feiervesenet og sikrer husets verneverdi.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss