Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2133 Hagevik Tønnefabrikk ANS - Tilskudd til rømningsveier

fikk på styremøte 5. juni 2014 i Stiftelsen UNI kr. 170.000 i tilskudd til rømningsvei og merking av utganger.

Hagevik Tønnefabrikk ligger i Vågsøy kommune, midt i Ulvesundet, som ender opp i Stadhavet. I 1996 ble Hagevik Tønnefabrikk i Vågsøy fredet av Riksantikvaren, som den eneste av sitt slag i landet. Den gang var det et svært slitent anlegg med behov for store investeringer. Betydelige midler fra Riksantikvaren har gått til vedlikehold av bygningen, og to tiår senere er fabrikken i svært god stand.

De siste årene har eieren også lagt ned et betydelig arbeid og midler i bygningens andre etasje. Hensikten har vært å utvide anleggets virkeområde, og man har ambisjoner å arrangere ulike arrangementer i bygget, kombinert med fremvisning av bøkkerhåndverket. I sommer var 150 personer innom for å høre historieprofessor Karl Egil Johansen fortelle om vintersildefiske på 1950 – 1960 tallet.

Å ha så mange mennesker innom fabrikken er likevel ikke uproblematisk. Derfor jobbes det med å få på plass en rømningsvei samt bedre brannsikring. Hagevik har to ganger tidligere brent ned til grunnen, i 1921 og i 1926. En godkjenning av anlegget krever tilfredsstillende rømningsveier i tilfelle brann.

Byggeprogrammet som planlegges sluttført i 2014 vil åpne for flere muligheter og en større bruk av lokalene i den fredede tønnefabrikken.

Så langt har aktiviteten på fabrikken vært et årlig arrangement over to dager for alle 7. klassinger i Vågsøy kommune, og et årlig åpent hus arrangement i juli. Arrangementene har pågått i mellom 8-10 år. Inntektene har vært begrenset og har i sin helhet gått til løpende utgifter. Eierne har derfor over tid skutt inn betydelige midler både til drift og vedlikehold av maskiner m.m.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss