Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2096 Stiftelsen Notnaustet i Norddal - Rearasjon av et grindbygget notnaust til oppbevaring av båter

fikk på styremøte 24. april 2014 i Stiftelsen UNI kr. 32.500 til reparasjon av et grindbygget notnaust til oppbevaring av båter

Sunnmøre Museum uttaler bl.a.: Stiftelsen Notnaustet (SN) har som formål å ta vare på kulturminner knyttet til fjorden i Norddal kommune. Båten og fjorden var viktig for norddalingene i nær fortid. SN vil bidra til å ta vare på og dokumentere det som er igjen av gamle bygninger, båter og gjenstander, og historie som er knyttet til livet på fjorden. Båter og utstyr bør helst bli værende hos eierne, og SN sin oppgave blir å hjelpe til med å vedlikeholde og ta vare på disse. Arbeidsområdet for SN vil være alle bygder i Norddal kommune samt Liabygda og Stranda.

Notnaustet som det søkes økonomisk støtte til, inneholder naustrom for båt og notoppheng og er oppført på leid grunn der Stiftelsen Notnaustet i Norddal står som leietaker, og eiere av gården Dale som utleier.

Det er laget til et oppholdsrom og en liten strand ved naustet, og stedet er således et lite samlingssted i bygda sommerstid.

Arbeidene som må utføres er å skifte råtten kledning og spikerslag. Reparere staver. Kappe og legge stein under staver mot ringmur, og utbedre ringmur på dugnad.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss