Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2085 Seilskøyteklubben Colin Archer - Eiet av Norsk Maritimtt Museum - Ferdigstillelse av RS I Colin Archer

fikk på styremøte 24. april 2014 i Stiftelsen UNI kr. 240.000 til fersigstillelse av RS I Colin Archer etter brann i mars 2013

RS1 Colin Archer ble utsatt for en brann den 23. mars 2013. Arbeidet med gjenoppbygging på Isegran i Fredrikstad nærmer seg fullføring, men en del gjenstår. Båten er forsikret i If for 2,2 millioner kroner og man har hele tiden trodd at dette skulle være tilstrekkelig til å dekke gjenoppbyggingen.

På grunn av ekstra kostnader knyttet til antikvariske hensyn, er imidlertid forsikringssummen brukt opp og vi har en stor utfordring med å få dekket kostnader som overstiger forsikringssummen. NMM har betalt store beløp, uten å ha dekning for det i forsikringsoppgjøret.

Verftsarbeidet på båten er nå stanset og man er bekymret for at man mister kommende sesong, i tillegg til fjorårets.

Seilskøyteklubben Colin Archer (SSCA) har i 40 år hatt en avtale, med Norsk Maritimt Museum om restaurering, vedlikehold og bruk av RS1 ”Colin Archer”. I løpet av disse årene har seilskøyteklubben sørget for full restaurering av skøyta, ikke minst med støtte fra Riksantikvaren, fra det vraket den var til det den er i dag, uten utgifter for museet som er eier. De har seilt hele kysten fra Oslo til Kirkenes to ganger (1979 og 1994) og hatt besøk av flere tusen mennesker ombord på omvisning. Båten fremstår i dag som den mest originale og mest kjente i hele verden av denne typen, og som faktisk seiler i sitt tredje århundre. Vi har derfor ansett restaureringen gjennom 40 år som nærmest fullført - helt til denne brannen skjedde.

Det har blitt utført et flott arbeid på RS1 Colin Archer det siste halve året ved Maritime Center på Isegran i Fredrikstad. Det gjenstår imidlertid en del arbeider før båten er klar. En betydelig egeninnsats nevnes i tillegg.

Planen for i sommer, var å delta i Tall Ship Races for 11 gang med ungdom som mannskap. «Colin Archer» har deltatt i 10 år og vunnet ”over all” 3 ganger. Det er også planlagt at fartøyet skal delta i den siste etappen inn til Oslo i den store konvoien kysten rundt i regi av Forbundet Kysten, samt delta på Grunnlovsjubileet i Oslo. Norsk Maritimt Museum er 100 år i 2014, og som en viktig del av museets samlinger, er det tenkt at RS1 Colin Archer skal ha en fremtredende rolle. På Risør Trebåtfestival 2014 er temaet redningsskøyter, så der er RS1 Colin Archer også en obligatorisk deltager.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss