Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2080 Stiftelsen Veien Ut - Drift og pionerprosjekt for sommeren 2014

fikk på styremøte 24. april 2014 i Stiftelsen UNI kr.100.000 til depotutstyr

Veien Ut er en livssynsnøytral stiftelse etablert i 2013. Veien Ut har primært fokus på rusbehandling, men engasjerer seg også i en rekke andre rusfrie aktiviteter og tiltak.

Veien Ut består i dag av daglig leder Jan Schøyen, et styre samt et team av medhjelpere og frivillige som samarbeider tett med Alfa kurs og behandlingssentre.

Jan ble selv rusfri etter 20 år som tung misbruker. Naturen har vært en viktig kilde for å komme tilbake til livet. Årene etter behandling har Jan tatt en bachelor i økonomi, gjort karriere både i det private og offentlige, skapt en solid rusfri omgangskrets, etablert et trygt forhold med sine barn og den øvrige familien. Jan har etablert Veien Ut for å gi andre rusavhengige de samme mulighetene. Jan sitter også i brukerrådet for rusomsorg i Drammen kommune.

Stiftelsen Veien Ut bruker naturens positive effekter sammen med profesjonelle terapeuter for å hjelpe rusavhengige til å leve et varig rusfritt liv.

Norge har lange tradisjoner for bruk av naturen som redskap for trening, rekreasjon, fellesskap og gode opplevelser. Studier viser at naturen har positiv effekt på både fysisk og mental helse. Veien Ut setter fokus på kvalitativ rusbehandling og skal være til inspirasjon for rusavhengige og deres familier, andre institusjoner, politikere, næringslivet og samfunnet forøvrig.

Det omsøkte prosjektet er et pionerprosjekt for sommeren 2014 hvor 8 rusavhengige drar på en 12 ukers ekspedisjon i norsk villmark og hav, og 8 måneder forsterket ettervern, totalt 1 års behandling
Stift. Veien Ut har et brennende engasjement og tro på ressursene som ligger i alle mennesker, og tror ikke på å medisinere og å ruse bort problemer og følelser, men heller å ta tak i utfordringene og lære å leve med følelsene sine og lære å leve med andre mennesker. Teamet i Veien Ut består av flere tidligere rusmisbrukere som har klart å skape seg et helt nytt liv.

En klar oppfatning er at rusmisbruk er vårt største samfunnsproblem. Både tidligere helseminister Jonas Gahr Støre og nåværende helseminister Bent Høie bekrefter dette. Det sies at en rusmisbruker har direkte innvirkning på livet til fem personer. Rusmisbruk og kriminalitet er sterkt knyttet til hverandre. Vold, drap, ulykker, overgrep og omsorgssvikt er ofte relatert til rus. Det Norske samfunnet blir stadig offer for draps- og overgrepssaker hvor rus er en sentral faktor.

Stifterne har allerede lagt inn mye egenkapital for oppstart av stiftelsen. En stor arbeids-innsats er gjort i forbindelse med webutvikling, intervjuer og filmopptak av deltagere. Utstyr, båter, kjøring m.m. er noen av utgiftene til prøveturer som er gjennomført.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss