Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2070 Røros Røde Kors - Økonomisk støtte til div. sikring

fikk på styremøte 24. april 2014 i Stiftelsen UNI kr. 29.768 til kombianlegg for brannvarsling, tyveri og adgangskontroll

Røros Røde Kors (RRK) er en lokalforening av Norges Røde Kors og har ansvaret for all Røde Kors aktivitet i Røros kommune. RRK har følgende to aktiviteter:
• Hjelpekorps. Stiller på kort varsel mannskap og utstyr til rådighet for de offentlige redningsetatene som kommunen har å tilby gjennom hele året.
• Ungdom. I 2010 ble Røde Kors Ungdom opprettet på Røros. Dette er ungdomsorganisasjonen til Røde Kors som bl.a. jobber med å bekjempe urettferdighet og fremme forståelse og toleranse gjennom kampanjer som kjøres lokalt og nasjonalt.

Røde Kors huset på Røros ble bygget på dugnad i 1978, med et påbygg i 1986. Huset har vært brukt som hovedbase for Røros Røde Kors (RRK) sine aktiviteter. I tillegg ble det i flere år drevet barnehage i huset og bakvaktbilen til ambulanse-tjenesten på Røros var stasjonert her. Alt drevet av RRK.

I dag brukes huset til de aktivitetene som RRK har, hjelpekorps og ungdom. Ungdom jobber med flere forskjellige kampanjer gjennom året, derfor har de et stort eget rom som passer godt til dette arbeidet. Hjelpekorpset bruker et stort møterom til undervisning av sine medlemmer. De disponerer også tre garasjer der alt utstyr til søk- og redningsoppdrag blir oppbevart. Her får utstyret stå tørt og varmt, noe som gjør at man klarer å ta vare på utstyret på en god måte. I tillegg inneholder huset andre nødvendige fasiliteter, som for eksempel kjøkken, kontor og bad.

Huset blir også brukt til overnattingsplass i forskjellige sammenhenger, for eksempel i påsken, av våre vaktmannskaper som har døgnvakt og ved noen større arrangement på Røros.

I februar 2013 ble det gjennomført en befaring av Interkommunal brann- og redningsledelse Holtålen, Røros, Os og Tydalen, etter ønske fra styret i RRK. Rapporten påpekte krav som gjelder når flere personer skal overnatte i denne typen hus. Av de påpekte manglene gjenstår det å få på plass et seriekoblet brannvars-lingsanlegg, og man ønsker å satse på et kombianlegg for brannvarsling, tyveri og adgangskontroll.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss