Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2064 Vestnorsk utvandringssenter - Glasskledning av Nybyggjarstova på Radøy

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til å glassklede Nybyggjarstova på Radøy

Museumssenteret i Hordaland (MuHo) består av flere museum i Hordaland og har avdelinger i Salhus, på Lygra, Radøy og Osterøy.

The Underwood Pioneer House (Nybyggjarstova) fra 1869 fra Monnesota i USA ble flyttet til og gjenreist på Radøy i 2000. Huset er en typisk stue oppført av norske nybyggere på slutten av 1800-tallet. Bygget er ett av seks hus som er flyttet fra USA til Sletta, og utgjør en svært viktig del av Vestnorsk utvandringssenter sine samlinger.

Huset står i et utsatt klima og tar inn vann gjennom to vegger. Etter en befaring høsten 2013 ble det klart at huset hadde fått råteskader som følger av dette og en faggruppe ved Museumssenteret i Hordaland har anbefalt at huset får en ny kledning. Etter å ha vurdert flere løsninger, er man kommet frem til at en kledning av glass vil sikre huset best uten å gjøre endinger på selve bygget.

http://www.muho.no/vestnorsk-utvandringssenter/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss