Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2062 M/F Storegut, avd. i Norsk Industriarbeidermuseum - Tetting av vinduer

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til tetting av vinduer på M/F Storegut

Stiftelsen Norsk Industriarbeidermuseum ble etablert 3. november 1983 og har som formål å fremme kunnskap om arbeiderkultur, vannkraft og annen energiutnyttelse, kraftintensiv og elektrokjemisk industri i Norge.

Stiftelsen Norsk Industriarbeidermuseum er det konsoliderende museet i Øst-Telemark, og består av museet på Vemork, Tinn Museum og Heddal Bygdetun.
I 2012 ble M/F Storegut sammen med resten av Rjukanbanen overtatt av Industriarbeider-museet.

M/F Storegut er en jernbaneferge som ble bygget ved Glommens Mek. Verksted i 1956, og trafikkerte Tinnsjøen fra 1956 til 1991. Skipet ble fraktet med jernbane til Tinnoset og montert der. Skipet var en del av transportsystemet på Rjukanbanen til trafikken på denne banen ble nedlagt i 1991.Da skipet ble sjøsatt i 1956 var det Nord-Europas største innsjøferge. Da tok den over trafikken for D/F Ammonia som gikk over til å være reserveferge. Fergen ble erklært fredet av Riksantikvaren i 2009, samtidig med D/F Ammonia.

Det har blitt avdekket store lekkasjer i tak over salong, ved styrhus og i øvre dørk. Det har også blitt avdekket lekkasjer i vinduer på øverste dekk. Det omsøkte prosjektet skal sikre at skipet fra 1956 sikres mot vanninntrenging, samt at skipet igjen skal kunne seile med passasjerer på Tinnsjøen. Alle tiltak er godkjent av Riksantikvaren, og nødvendige dispensasjoner er gitt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss