Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2022 Astrid Sirnes - Istandsetting av naust i Timmervikja

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til istandsetting av naust i Timmervikja på Nedre Veland.

Arild Sætre ved Museumssenteret i Hordaland var på befaring i Timmervikja i september 2013, og uttaler bl.a.: Naustet står i en naustrekke med åtte andre naust rundt en lun vik på Nedre Veland, og er i flg. muntlige kilder, et av de eldste nausta i Timmervikja, reist omkring 1836. Stavene har spor etter sneband som ikke er i bruk. Dette tyder på at de har vært brukt andre steder før.

Gjenbruk av materiale til naust og uthus var gjerne heller regelen enn unntaket, og derfor kan enkelte bygningsdeler være langt eldre enn selve naustet. Slike naustrekker som på Nedre Veland er det ikke mange igjen av på kysten. Naustene blir ofte ikke holdt ved like og det blir gitt tillatelse til bygging av nye og større naust.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss