Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2021 Ullensaker historielag - Murer og fundamenter ved Kauserud mølle

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til mur og fundamenter ved Kauserud mølle

Kauserud mølle er den siste bevarte møllen i Ullensaker og har de siste årene vært under restaurering i regi av Ullensaker historielag. Taket er reparert, vinduene er satt i stand og generatorhuset er restaurert. Norsk Kulturminnefond har bidratt med midler i flere omganger og det er gitt midler fra Akershus fylkeskommune.

Under restaurering av møllas fundamenter, raste en mur ut. Dette fordyrer arbeidene og det søkes om midler til å dekke merkostnadene forårsaket av raset. At støttemurene settes i stand er essensielt for bevaring av mølla, og arbeidene med støttemuren er allerede igangsatt.

Det har stått mølle på Kauserud siden 1600-tallet og her har vært kontinuerlig drift frem til 1990-tallet. I Kauserud mølle er alt produksjonsutstyret fra midten av 1800-tallet og fremover bevart, satt pent til side ettersom nytt maskinell kom til.

Mølla har bevaringsgrad B1 i Ullensaker kommunes kulturminnevernplan.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss