Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2010 Norsk Teknisk Museum - Frysing av nitratfilm

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 89.509 til frysing av nitratfilm ved Norsk Teknisk Museum

Stiftelsen Norsk Teknisk Museum er Norges største historiske og samtidshistoriske museum for teknikk, naturvitenskap og medisin, med det nasjonale ansvaret på disse områdene. Museets visjon er å være Norges mest synlige, dristige og dialogorienterte museum.

Museet er i hovedsak finansiert av Kulturdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Kunnskapsdepartementet. I tillegg har museet egeninntekter og mottar også støtte fra private aktører. I 2012 hadde museet i overkant av 257.000 besøkende.

Norsk Teknisk Museum forvalter omkring 1,6 millioner enkeltobjekter innenfor teknisk, naturvitenskaplig, medisinsk og industriell kulturarv.

Museet oppbevarer to store fotosamlinger som består av ulike typer fotografiske materiale og oppbevares i museets kjølemagasin. En del av materialet er preget av nedbrytningsprosesser og krever snarlige tiltak. Dette gjelder spesielt negativfilm på nitratbase. Nitratfilm avgir støv og gasser som er helseskadelige og som krever tiltak for å sikre arbeidsmiljøet. Metoden som er best egnet for sikring er frysing.

Ved å fryse ned nitratfilmen vil hastigheten på nedbrytningsprosessene senkes tilstrekkelig til at materialet kan bevares i flere hundre år.

http://www.tekniskmuseum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss