Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2003 Gunnhild Eik - Istandsetting av piper på Teien Gård

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til istandsetting av piper for tilkobling av ovner på Teien Gård.

Opplysninger som foreligger gir grunn til å tro at bygningen fikk sin nåværende form i begynnelsen av 1800-tallet. Eksisterende bygningsinnredning synes å være ganske komplett fra den tiden, og er usedvanlig godt bevart fra denne perioden. Særlig annen etasje er autentisk, urørt og hel, med nær sagt alt av detaljer i behold.

Den antikvariske bygningsnemnd, fra januar 1939, dokumenterer at Teien eller Teigen, Nordre, er fredet.

I 2010 ble det utarbeidet en rapport på hovedhuset, og det ble satt opp flere tiltak for å bedre sikkerheten og vedlikeholdet av huset. Hovedhuset har fått murt opp 3 nye piper under taket i 2012 med nye beslag, og Riksantikvaren er koblet inn for å se på løsninger for å møte fremsatte krav fra brannvesenet i forbindelse med å koble til ovner.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss