Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1986 Smøla museum - Nytt brannvarslingsanlegg

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til installering av et nytt brannvarslingsanlegg ved Smøla museum.

Smøla museum består av fem bygninger fra 1700-tallet. Det er våningshus, fjøs, stabbur, naust og sjøbrygge. Sanden er en gammel væreierbolig som har tilhørt Eckhoff familien fra 1795 til 1984 da Smøla museum kjøpte eiendommen av arvingene.

Det autentiske miljøet er noe som særpreger Sanden. Ingenting er forandret, i brygga henger garn og fiskeutstyr og i naustet ligger båtene. Inne i huset står kopper og kar slik de alltid har gjort og i annen etasje står sengene oppredd og klærne henger på klesloftet.

Sanden ligger i en eldre tett trehusbebyggelse med stor kulturhistorisk verdi.

Eiendommen Sanden ligger i et område som av Riksantikvaren er regulert til spesialområde bevaring. Når den nye reguleringsplanen for fiskeværet Veiholmen er vedtatt, vil Sanden ligge i den strengeste vernesonen som inneholder en stor del av den eldste bebyggelsen på Været.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss