Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1978 Stift. Oslo Hospital - Sprinkling av Gråsteinsbygningen

fikk på styremøte 05. desember 2013 i Stiftelsen UNI kr. 600.000 til sprinkling av Gråsteinbygningen ved Oslo Hospital

«Gråsteinsbygnngen» er den eldste delen av det gamle Oslo hospital som fortsatt står. I middelalderen var Laurentiushospitalet tilknyttet et fransiskanerkloster på samme sted.

Gråsteinsbygningen ble oppført i 1734-39, tegnet av arkitekten Gabriel Batzmann. Bygningen er oppført i naturstein i to etasjer og har saltak tekke med tegl. Gråsteinbygningen er en av de eldste stående bygningene i Oslo og er vedtaksfredet.

Stiftelsen Oslo Hospital er eier av eiendommen hvor det drives psykiatrisk sykehus i tillegg til et behandlingsmiljø for psykiatri.

På eiendommen står syv bygninger, bygget i tidsrommet 1734 til 1938. Foruten Gråsteinsbygningen har de andre forskjellige bevaringsstatus.

Oslo Hospital har tidligere mottatt støtte fra både Norsk Kulturminnefond og fra Kulturdepartementet til antikvarisk innredning, tetting av tak og vedlikehold av originale vinduer.

I 2010 fikk Oslo Hospital utarbeidet et prosjekt for installering av et sprinkleranlegg, og Riksantikvaren ga tillatelse til graving i f.b.m. nytt vanninntak for sprinklervann.

P.g.a endrede rammebetingelser for Stiftelsen i 2010, har ikke prosjektet blitt videreført før nå.

Byantikvaren anser bygningen som et svært viktig kulturminne og anbefaler at det gis støtte til brannsikring av bygningen.

http://www.oslohospital.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss