Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1941 Museet Midt IKS - Avd. Norsk Sagbruksmuseum - ITV-anlegg

fikk på styremøte 11. oktober 2013 i Stiftelsen UNI kr. 121.065 til ITV-anlegg ved Spillum Dampsag & Høvleri.

Museet Midt IKS er det konsoliderte museet for Namdalen og består av Kystmuseet i Nord-Trøndelag, Namdalsmuseet, Kunstmuseet Nord-Trøndelag og Norsk Sagbruksmuseum.

Avd. Norsk Sagbruksmuseum er fysisk bygget opp rundt Spillum Dampsag & Høvleri, et sagbruk opprettet i 1884, som ett av om lag 400 større dampsagbruk her i landet. I dag er SD&H eneste bevarte, større dampsagbruk i Norge og ett av fjorten prioriterte teknisk-industrielle kulturminner på Riksantikvarens nasjonale verneplan for tekniske og industrielle kulturminner.

Bygningsmassen, som består av bygg oppført i tre frem til 1970-tallet, gjenspeiler over hundre års sagbruksindustri og samfunnsutvikling, inntil kommersiell drift ved SD&H ble lagt ned i 1986.

Etter nedleggelsen ble det opprettet en stiftelse som drev SD&H som museum frem til 2008 da den konsoliderte museumsenheten, Museet Midt IKS, overtok ansvaret for driften. Et sted mellom 50 og 100 mill. kr. har det offentlige investert i restaurering og istandsetting.

I løpet av de to siste årene har det oppstått en rekke uønskede hendelser. Museet har blitt utsatt for flere tilfeller av hærverk i form av ruteknusing, innbrudd både på inventar og utstyr, samt forsøk på ildpåsettelse.

På denne bakgrunn er det blitt utredet muligheten for å få på plass ITV-overvåking.

http://www.mumidt.no/spillum/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss