Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1934 A Jos Kõgler - Agnesborg - Antikvariske kopier av vinduer og rekonstruksjon av fasadedekor.

fikk på styremøte 11. oktober 2013 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til antikvarisk kopier av vinduer og rekonstruksjon av fasadedekor.

Agnesborg er et bolighus i Tromsø og en fin representant for «Det Nye Norge». Byggherren for Agnesborg var malermester Peder Østensen og huset ble kalt opp etter kona hans, Agnes. Arkitekten er Hugo L. Nordberg og huset ble oppført i reisverk og stod ferdig i 1920.

Kõgeler overtok huset i 2001 etter at det hadde vært i Østensens eie siden det ble bygget. Og siden har Kõgeler restaurert huset i ulike prosjekt.

Først i 2012 ble det gitt tilskudd fra Norsk Kulturminnefond til restaurering av tak og pipe som nå også har gitt tilsagn til restaurering og etter isolering av vinduer.

Både fylkeskonservatoren og Fortidsminneforeningen berømmer Kõgeler for hans restaurering av huset som er vurdert å være på et høyt antikvarisk nivå.

Et prosjekt bestående av fasadedekor og antikvariske kopier av vinduer som har blitt fjernet eller ødelagt, vil nå bli omsøkt hos Stiftelsen UNI.

Tiltakene er blitt diskutert med fagfolk med god erfaring fra vindusrestaurering og søkeren har gjennomført kurs i vindusrestaurering og kurs i rekonstruksjon av historiske porter og gjerder. Han planlegger derfor å gjøre mye av arbeidet selv.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss