Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1899 Stiftelsen Sætre Gård - Utskifting av elektrisk anlegg

fikk på styremøte 22. august 2013 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til utskifting av elektrisk anlegg ved Sætre Gård

Sætre Gård er et særegent hus fra 1700-tallet. Den ligger i hjertet av Sætre sentrum og kan by på vakkert interiør, utsikt mot fjorden og en velstelt have med hvitmalt stakittgjerde rundt. Stedet har vært hovedgård på Sætre i generasjoner, og har vært sentral i lokalsamfunnet gjennom 300 år. Med gården som naturlig midtpunkt har det blitt drevet jordbruk, frukt- og bærdyrking og ikke minst en stor aktivitet innenfor utvinning og eksport av is på Hurumlandet.

Sætre Gård står på Riksantikvarens liste over kulturminner av høy nasjonal verdi. Innenfor portene til Sætre Gård vandrer man i lokalhistorien. Gården har huset distriktslegen og flere av Hurums tidligere ordførere. Historien sitter i veggene, og presenteres visuelt i form av bilder og nedskrevne historier.

Stiftelsen Sætre Gård er en nyetablert stiftelse som har lite midler tilgjengelig.

Formålet er å bevare et unikt kulturminne på antikvarisk vis og gjøre det tilgjengelig for allmennheten. Gårdens historie skal presenteres og være en ramme rundt formidling av kunst og kulturopplevelser. På denne måten vil huset representere opplevelser som forener historie, kunst og kultur. Det skal åpnes et spisested med tradisjonell meny inspirert av gårdens gamle kokebøker.

For å kunne drive stedet som formålet tilsier, må flere sikringstiltak gjøres for det elektriske anlegg er gammelt og direkte brannfarlig flere steder.

http://www.saetregaard.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss