Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1894 Stiftelsen Bergens Sjøfartsmuseum - Kameraovervåking

fikk på styremøte 22. august 2013 i Stiftelsen UNI kr. 160.000 til kameraovervåking ved museet

Fra en beskjeden rolle som skipsfartsnasjon internasjonalt sett, økte Norge i perioden 1850-1880 sin handelsflåte til å bli en av verdens største. Utviklingen medførte et ønske om å opprette institusjoner som kunne vise næringens betydning for landet gjennom tidene og følge utviklingen i fremtiden.

Ideen om et sjøfartsmuseum i Bergen ble satt frem i 1914. Først februar 1927 ble museet offisielt åpnet i lokaler som allerede da var for små til museets stadig voksende samlinger.

I 1954 stilte Universitetet i Bergen en tomt på Fastings Minde til museets disposisjon. Den nye museumsbygningen, tegnet av arkitekt Per Grieg, ble innviet 30. april 1962.

For å sikre og bevarte museets bygning og gjenstander mot innbrudd og tyveri, ser museet seg nødt til å installere kameraovervåking.

7. juni åpnet en stor, ny utstilling om Den norske Amerikalinje, og i den forbindelse fikk museet installert kameraovervåking som en forutsetning for innlån av gjenstander.

På bakgrunn av innbruddet i Kinasamlingen ved Kunstmuseene i Bergen og et innbrudd i Bergens Sjøfartsmuseum tidligere i år, ser man behov for kameraovervåking av hele utstillingsarealet.

http://www.bsj.uib.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss