Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1885 Sokndal Kommune - Montering av brannslanger

fikk på styremøte 22. august 2013 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til montering av brannslanger i h.h.t delprosjektet.

Riksantikvaren og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har registrert nærmere 200 områder med tett verneverdig trehusbebyggelse i Norge. Blant disse områdene er Sogndalstrand i Sokndal kommune. Regjeringen vedtok i 2005 fredning av Sogndalstrand kulturmiljø.

De aktuelle områdene med eldre trehusbebyggelse er oppført i tider da det var helt andre krav til brannsikring av bygninger enn det man har i dag. Brannsikkerheten er derfor til dels lav i dette området, spesielt når det gjelder sikkerhet mot brannspredning til / fra nabobygg. Avstanden mellom bygningene er mange steder liten, og en ødeleggende storbrann kan få utvikle seg og uerstattelige kulturverdier kan gå tapt.

I 2009 ble det utarbeidet en rapport om brannsikring av Sogndalstrand som konkluderte med en prioriteringsliste. Våren 2009 fikk Sogndalstrand tildelt kr., 1 mill. fra Riksantikvaren til brannsikringsprosjektet og flere punkter i prioriteringslisten ble gjennomført.

Av 8 gjenstående punkter søkes det om gjennomføring av 4 delprosjekter

http://www.sogndal.kommune.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss