Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1883 Kirkens SOS Møre og Romsdal - SOS-chat

fikk på styremøte 6. juni 2013 i Stiftelsen UNI kr. 63.000 øremerket bærbare pc`er med program og installasjon, samt til 6 stk. stoler

Kirkens SOS i Norge ble startet i 1974 gjennom etableringen av Norges første krisetelefon. Kirkens SOS er i dag Norges største krisetjeneste.

Allerede i 1979 ble Kirkens SOS i Møre og Romsdal etablert. Senteret i Møre og Romsdal er ett av 13 selvstendige SOS – senter rundt i landet. Den døgnåpne krisetjenesten bemannes gjennom en vaktturnus av om lag 1.000 frivillige medarbeidere. I Møre og Romsdal teller organisasjonen 120 frivillige. I 2012 ble 15535 henvendelser besvart fra mennesker som trenger et medmenneske å snakke med.

Kirkens SOS i Møre og Romsdal har gjort vedtak om oppstart av chatte-tjeneste kalt SOS-chat. Prosjektet skal settes i gang så snart finansiering er på plass. Kirkens SOS sitt landssekretariat har også kommet med oppfordring om å starte opp en slik tjeneste, som vil komme i tillegg til den ordinære krisetjenesten via telefon.

Etter et prøveprosjekt er målsettingen å få denne tjenesten utbygd for å møte et økende behov. Særlig er dette en tjeneste som ungdom benytter seg av, og særlig unge jenter.

SOS-chat vil først bli startet med Ålesund der de har flest frivillige, men planen er å videreføre en vaktavdeling i Molde.

Man er i gang med å kartlegge hvem av som egner seg til denne type tjeneste, og innføringskurs for nye frivillige, egnet for denne type tjeneste, starter opp i oktober.

Prosjektperioden vil vare fra august 2013 til desember 2014.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss