Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1879 Sunnmøre Museum - Middelaldermuseet - Asbestsanering

fikk på styremøte 6. juni 2013 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 øremerket sanering av asbestplater samt etablering av ny rømningvei

Middelaldermuseet ligger i Borgundgavlen i Ålesund og er en del av Sunnmøre Museum. Sunnmøre Museum er sentralmuseet i Stiftinga Sunnmøre Museum som er det konsoliderte museet i regionen.

Stiftinga Sunnmøre Museum har startet et stort 2014-arbeid der prosjektet «Borgund – byen i havlandet» er en del. Det omfatter både ny utstilling, nye arkeologiske undersøkelser, opparbeiding av et fast middelalder marked, et helårs formidlingsbygg og en fornyelse av formidlingen av historien til Borgund – den største byen mellom Bergen og Nidaros i middelalderen.

Det omsøkte prosjektet er støtte til sikrings- og miljøtiltak ved Middelaldermuseet. Museet består av ett bygg reist over de originale tuftene an noen hus fra middelalderbyen.

Museumsbygget ble oppført i perioden 1975-78 og det må nå gjøres vesentlige grep før en ny utstilling og ny formidling kan komme på plass. Frem til slutten av 70-årene var det vanlig å bruke eternit i slike bygg, og utfordringen i dag vil bli å rive disse. Videre er kravene til sikkerhet strengere i dag enn for 40 år siden, og museet må bl.a. ha ytterligere en nødutgang.

Sunnmøre Museum er sammen med Aalesunds Museum, Godøy Kystmuseum, Møbelmuseet, Sykkylven Naturmuseum, Ytste Skotet, Landbruksmuseet for Møre og Romsdal, Herøy Kystmuseum, Ørsta Bygdetun - Brudavolltunet, Sivert Aarflot-museet, Volda Bygdetun og Garverimuseet og Dalsfjord Fyrmuseum en del av Stiftinga Sunnmøre Museum.

http://www.sunnmore.museum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss