Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1878 Hardanger Fartøyvernsenter - M/K Vikingen - Motor

fikk på styremøte 6. juni 2013 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til reparasjon av historisk motor i M/K Vikingen

Restaureringen av hardangerjakta Mathilde var starten på Hardanger fartøyvernsenter (HFS), som i dag sysselsetter 35 personer, og er en avdeling ved Hardanger og Voss Museum. Fartøyvernsenteret er dessuten ett av tre nasjonale fartøyvernsentre, utpekt av Riksantikvaren med fokus på fartøyvern og handlingsbåret kunnskap.

M/K Vikingen er vernet som en representant for hardangerkutterne. Dette er et såkalt overgangsfartøy med både segl og motor. Vikingen ble brukt til fiske på hele kysten fra Rogaland til Finnmark, helt fra han var ny i 1915 og frem til 1978. I 1941 ble Vikingen benyttet som fluktbåt til Shetland. Vikingen har i dag passasjersertifikat for 12 passasjerer.

M/K Vikingen er benyttet til formidling ved museet, til turer for besøkende m.m.
M/K Vikingen har en 20 hk Wickmann semidiesel motor som nå trengs istandsetting etter motorhavari.

Pr. i dag ligger motoren i deler og Nordnorsk fartøyvernsenter har utarbeidet en tilstandsvurdering og et overslag for videre arbeid.

http://www.hardangerogvossmuseum.no
http://www.hardanger.museum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss