Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1857 Oppdal Røde Kors Hjelpekorps - Ny korpsbil

fikk på styremøte 6. juni 2013 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til ny korpsbil for Oppdal Røde Kors Hjelpekorps

Oppdal Røde Kors Hjelpekorps ble stiftet i 1974 og er en lokal avdeling av Norges Røde Kors Hjelpekorps. Hjelpekorpset stiller på kort varsel mannskap og utstyr til rådighet for de offentlige redningsinstansene. Søk etter savnede personer, bistand til henteoppdrag fra AMK utenfor vei, samt innsats ved katastrofer er noe av oppgavene. Gjennom hele året stiller de også som sanitetsvakt på diverse arrangementer, spesielt skirenn. Hjelpekorpset har 80 godkjente medlemmer, der ca. 30 er aktive gjennom hele året med en aldersspredning fra 17 til 60 år som alle legger ned enormt mange timer til frivillig arbeid.

Oppdal kommune har over 6.600 innbyggere og et areal på ca2271 km2, like stort som Vestfold fylke. I sitt område har Oppdal Røde Kors både Trollheimen og Dovrefjell – Sunndalsfjella Nasjonalparks, som er populære turarenaer for både lokalbefolkning og turister. Oppdal kommune har over 3000 private hytter og 210.000 gjestedøgn, noe som gjør at befolkningsmassen spesielt i ferietider ofte tredobles.

I løpet av de fem første månedene i 2012 hadde de 28 leteaksjoner og ambulanseoppdrag utenfor vei, og tallene for 2013 viser en fortsatt økning i antall leteaksjoner og ambulanse-oppdrag.

Dagens korpsbil er 12 år gammel og moden for utskifting. For å kunne ta seg frem i krevende natur med utstyr som snøscooter og andre hjelpemidler, er man avhengig av å ha en sterk bil som tar seg frem.

Oppdal Røde Kors Hjelpekorps har derfor sett seg ut Isuzu D-Max Trooper Edition til dette formålet, og bilen vil bli finansiert gjennom et spleiselag av flere aktører

http://www.oppdalrkh.no/no//index.php

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss